ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τι τα θές, τι τα γυρεύεις, η ζωή είναι στα Θερμιά…

Μ΄ αυτό το τραγούδι του αείμνηστου Κώστα Γονιδάκη (Ταχυδρόμου) υποδέχτηκε στις 14.1.2017 σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας τους πατριώτες που προσήλθαν στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και στην παρουσίαση του ημερολογίου έτους 2017 στην Πατριωτική μας Στέγη (συμπτωματικά, ήταν Πρωτοχρονιά με το παλαιό ημερολόγιο). Την εκδήλωση άνοιξε ο αειθαλής δάσκαλος Φραγκίσκος Τζιωτάκης  (βιολί) που μαζί με τον Γιαννούλη Γονιδάκη (λαούτο) έπαιξαν τα κάλαντα καθώς και τον «εθνικό μας ύμνο» τον Μάη και παραδοσιακούς σκοπούς.

DSC_0179

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του ημερολογίου από τη ψυχή του Συνδέσμου και νομική του σύμβουλο Μαριέττα Γεωργούλη, η οποία ανιδιοτελώς προσφέρει επί σειρά ετών τις υπηρεσίες της στον Σύνδεσμο, πολλές φορές εις βάρος του προσωπικού της χρόνου.

Μαριέττα Γεωργούλη

Μαριέττα Γεωργούλη

 Τα εγγόνια του Γιώργου Γονιδάκη (του Μητσάρα) Γιώργος και Μαρία Καραμπάγια απήγγειλαν αποσπάσματα από τον «μικρό ναυτίλο» του Οδ. Ελύτη και «τις τρεις αδελφές» του Κωστή Παλαμά.

Τη βραδιά λάμπρυνε με την παρουσία της η ποιήτρια Κωνσταντίνα Ι. Γονίδη, η οποία και απήγγειλε το ποίημά της «Παναγία Κανάλα», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον μήνα Σεπτέμβριο του Ημερολογίου.

η ποιήτρια Κωνσταντίνα Γονίδη

η ποιήτρια Κωνσταντίνα Γονίδη

Την εκδήλωση πλαισίωσε προβολή αρχειακού υλικού (εξώφυλλα ημερολογίων από το έτος 1951 έως σήμερα, παρουσίαση των μηνών του ημερολογίου και στιγμιότυπα από παλαιότερους πανηγυρισμούς και εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας), η οποία επενδύθηκε μουσικά με τις δοξαριές από τη συλλογή «Κάμετε τόπο στον χορό» του Φρ. Τζιωτάκη.

Τους προσερχομένους υποδέχτηκε εκ μέρους του ΔΣ με το φωτεινό της χαμόγελο η σύμβουλος Αντωνία Γονιδάκη -Πρέκα.

Κλήθηκαν να μοιραστούν με το κοινό τις  αναμνήσεις τους (κατά σειρά εμφανίσεως) οι: Καίτη Τρωγαδή (η μητέρα του προέδρου του Συνδέσμου μας), Δημήτρης Νικ. Γονίδης, Γιάννης  Ζαφ.Κοκκινογένης και Δημήτρης Κων. Λαρεντζάκης (καϊντιέρης).

Ακολούθως, ο  Λυμπέρης  Γ. Ζαμπέτας διάβασε αποσπάσματα από το άρθρο του αείμνηστου Γιάννη Φραγκουλάκη «Πώς κτίστηκε και από ποιους ο Ιερός Ναός και το Θέρετρο της Κανάλας»,  δημοσιευμένο στο τεύχος Ιουλίου 1988 των Θερμιώτικων Νέων.

Στην πίτα κρύβονταν δύο φλουριά που αντιπροσώπευαν δώρα (χρυσαφικά), τα οποία προσέφεραν οι Τρύφωνας Τζιωτάκης και Παύλος Μαμάσης. Τιμής ένεκεν κόπηκαν ιδιαίτερα κομμάτια στον Φραγκίσκο Τζιωτάκη, τον αθόρυβο και ακούραστο εργάτη της συνδεσμικής ιδέας Γιώργο Φρ. Γονιδάκη καθώς και τον ευπατρίδη και μεγάλο ευεργέτη του Συνδέσμου Θεόδωρο Αναπλιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, η επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου Ειρήνη Μπούκη, ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Μαρτίνος,  η πρόεδρος της ένωσης Γυναικών Κύθνου Κατερίνα Φίλιππα, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μέριχα Γιώργος Βαλαντάσης, ο πρόεδρος του συλλόγου οικιστών Κανάλας Μιχάλης Θεοδωράκης, ο πρόεδρος του συλλόγου Επισκοπής Αντώνης Βασσάλος, η Νότα Ανταλλοπούλου εκ μέρους του συλλόγου φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κύθνου  και πλήθος εκλεκτών συμπατριωτών μας.

Και του χρόνου!!

ΥΓ.: Επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση η 12η Φεβρουαρίου 2017 στον αποκριάτικο χορό μας. Να μη λείψει κανείς!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>