Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και η παρουσίαση του ημερολογίου έτους 2018 του Συνδέσμου μας στην Πατριωτική μας Στέγη (συμπτωματικά, ήταν Πρωτοχρονιά με το παλαιό ημερολόγιο).

Την εκδήλωση άνοιξε ο αειθαλής δάσκαλος Φραγκίσκος Τζιωτάκης (βιολί) που, μαζί με τον Γιαννούλη Γονιδάκη (λαούτο), έπαιξαν τα κάλαντα καθώς και τον «εθνικό μας ύμνο», τον Μάη και παραδοσιακούς σκοπούς.

 

 

 

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του ημερολογίου, που είναι φέτος αφιερωμένο σε κάποιες από τις θερμιώτικες πρωτιές, από την φιλόλογο Κατερίνα Λαρεντζάκη, η οποία επιμελήθηκε τα κείμενα. Η Κατερίνα μίλησε για τις πηγές της, αναφέρθηκε στο θέμα κάθε μήνα και τόνισε τη σημασία της ανάδειξης των θερμιώτικων επιτευγμάτων ως πηγή έμπνευσης. 

 

 

 

 

 

 

 

Την έκδοση του ημερολογίου επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Γιώργος Καραχρήστος.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις που παρατίθενται με αλφαβητική σειρά:
Μαμάσης Νίκος του Παύλου (Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ)
Μανώλη Άννα (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας)
Μπουρίτη Κατερίνα του Γεωργίου (Ψυχολογία ΕΚΠΑ)
Πρέκας Κώστας του Αντωνίου (Μηχανικός Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ΤΕΙ Αθήνας)
Φλώκη Ελένη του Κωνσταντίνου (Πολιτικές Επιστήμες, Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Στην πίτα κρυβόταν ένα φλουρί που αντιπροσώπευε δώρο (χρυσαφικό), που προσέφερε ο Παύλος Μαμάσης, ενώ, για τον ανθοστολισμό της αίθουσας ο Γιάννης Φίλιππας προσέφερε δύο συνθέσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης, ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Μαρτίνος, η επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου Ειρήνη Μπούκη, ο πρόεδρος του συλλόγου οικιστών Κανάλας Μιχάλης Θεοδωράκης, ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κύθνου Νικόλαος Μάξιμος Κορρές,  η πρόεδρος της ένωσης Γυναικών Κύθνου Κατερίνα Φίλιππα, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μέριχα Γιώργος Βαλαντάσης και πλήθος εκλεκτών συμπατριωτών μας.

Και του χρόνου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>