Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια, από το έτος 1907, φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας Κανάλας, προσφορά των εν Αθήναις Δρυοπιδέων. Η εικόνα είχε τοποθετηθεί σε ξύλινο προσκυνητάρι από τους αρχικούς δωρητές. Πρόσφατα, λόγω φθοράς, το ξύλινο προσκυνητάρι αντικαταστάθηκε με μαρμάρινο με πρωτοβουλία του Ιερού Ναού. Ο Σύνδεσμος συνεισέφερε 200 € για το έργο.

Συνεχίζοντας την παράδοση, που ξεκινά από το 1933, όπως μας πληροφορεί άρθρο του Γιάννη Φραγκουλάκη (Θερμιώτικα νέα, Ιούλιος 1988),  ο Σύνδεσμος Δρυοπιδέων συμμετείχε και φέτος στον κατανυκτικό Εσπερινό την παραμονή και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα με αρτοκλασία. Τον υπέροχο στολισμό της εικόνας της Παναγίας ανέλαβε και φέτος η ευσεβής Θερμιώτισσα κα Χρυσούλα Χρυσανθακοπούλου το γένος Κων. Παπαμακάριου (του Παπά). Το ΔΣ την ευχαριστεί ιδιαιτέρως.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>